Californicated

Californicated Can't Stop!

De Red Hot Chili Peppers is een Amerikaanse rockband die opgericht was in 1983. De band bestaat uit Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith en John Frusciante. Ze hebben meer dan 120 miljoen platen wereldwijd verkocht en mochten 6 Grammy Awards in ontvangst nemen.

Begin jaren

Deze rockband werd opgericht in de middelbare schooltijd. Anthony, Hittel, Flea en Jack waren klasgenoten en kwamen er al snel achter dat ze gezamelijk een passie deelde namelijk rockmuziek. Hun eerste album genaamd naar de band “The Red Hot Chili Peppers” werd uitgebracht in 1984, maar was geen succes. Echter werden hun optredens extreem goed bezocht.

Doorbraak

De band brak wereldwijd door met het album “Blood Sugar Seks Magik” uitgebracht in 1991. Dit album bevat nummers zoals “Give It Away” en “Under the Bridge”. Het album bracht hun eerste Grammy Award. Inmiddels is het meer dan 12 miljoen keer verkocht. Het volgende album van de band genaamd “One Hot Minute”, bevatte liederen met donkere thema’s dan het vorige album zoals “Warped” en “Tearjerker”. Alhoewel het album een minder groot succes was verkocht de band alsnog 8 miljoen exemplaren.

“Californication” is de best verkochte album van de band. Het album is namelijk meer dan 16 miljoen keer verkocht. Om het album te promoten ging de band op tour en brachten ze hun eerste DVD uit genaamd “Off the Map”. De band schreef geschiedenis toen ze in 2012 ingewijd werden in de “Rock ’n Roll Hall of Fame” en in 2021 werd er een ster met hun naam geplaatst op de “Hollywood Walk of Fame”.

Heden

Op 1 april van 2022 werd het  album “Unlimited Love” uitgebracht. Dit album behaalde in vele landen de nummer 1 positie. In juni begonnen ze aan hun stadion toer. Hun meest recente album werd uitgebracht op 14 oktober genaamd “Return of the Dream Canteen”.

Californicated

Californicated is DE Nederlandse Red Hot Chili Peppers tribute band. Deze tribute band brengt hun muziek van de Red Hot Chili Peppers tot in perfectie over. Uiteraard bestaat deze band uit extreem getalenteerde muzikanten. Laszlo Eland is leadzanger, zijn kleding is een kopie van Anthony Kiedis. Jimmy Gerritsen is de gitarist. Ook wel bekend als de Big Boss van de band. Gerben de Beleir is de drummer. Niet alleen weet hij de lekkerste beats te spelen ook is hij de PR wizard van de band. Arie Goossens is de bassist van de tribute band en speelt uiteraard met dezelfde apparatuur als Flea.