David Bowie

David Bowie The Thin White Duke

Pop icoon David Robert Jones, beter bekend als David Bowie, heeft in zijn tijd als pop-, art- en glamrock muzikant enorm veel invloed gehad op de muziek cultuur. Met diverse alter ego’s en verschillende muziekstijlen heeft hij door de 70s, 80s, 90s en zelfs na zijn overlijden in 2016 de muziek wereld op zijn kop gezet. Samenwerkingen met onder andere Queen, John Lennon, Mick Jagger, Iggy Pop en nog veel meer veroverde Bowie de wereld.

Carrière

In 1969 kwam Bowie met de release van “Space Oddity” en brak hiermee wereldwijd door. In 1972 creëerde de zanger de personage Ziggy Stardust die in lijn stond met het album “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars”. Hij introduceerde in 1976 een nieuwe personage namelijk The Thin White Duke. Met het nieuwe album “Scary Monsters and Super Creeps” liet David Bowie zijn alter ego The Thin White Duke achterwegen en focuste zich op meer toegankelijkere muziek. Zijn laatste album Blackstar kwam uit op 8 januari 2016, twee dagen later overleed David Bowie onverwacht.

Ground Control

Wegens het immense succes en groot assortiment aan verschillende muziekstijlen wordt de muziek van David Bowie veel gecoverd. Het is dus helemaal niet gek dat de band Ground Control de muziek van David Bowie speelt als tribute band. Zij hebben het hun missie gemaakt om de nummers met vuur en passie door te laten leven. Soms vrijwel identiek aan het origineel zelf en soms met een twist. Maar de covers worden altijd gespeeld met respect voor de legendarische Thin White Duke.

De beste hits van Bowie worden door hun gespeeld zoals “Ziggy Stardust”, “Station to Station”, “Heroes”, “Space Oddity” en “Under Pressure”. Ground Control zet als een tribute band een kleurrijke en muzikale liveshow neer. De band bestaat uit Ries de Wit, Hans van Binsbergen Erwin Scheijgrond, Marco Overkamp, Lucien Huisstede en Richard Grevelink.