Johnny Cash

Johnny Cash, The Man in Black

Johnny Cash was een Amerikaanse countryzanger, gitarist, singer-songwriter, acteur en auteur. Met zijn diepe baritonstem werd hij één van de invloedrijkste zangers en belandde hij in Rolling Stone op de 31e plaats van de honderd grootste artiesten aller tijden.

Beginjaren

Cash begon met het schrijven van muziek op zijn twaalfde. Tijdens zijn diensttijd in West-Duitsland kocht hij zijn eerste gitaar en begon hij met het compenseren van zijn eigen muziek, een échte singer songwriter. Na zijn dienstplicht speelde Johnny in een trio waarmee hij auditie deed voor Sun Records. Na meerdere pogingen schreef Cash zijn eerste hit ‘Hey Porter’. In de jaren die volgende schreef Johnny hits als ‘Hurt’ en ‘I Walk the Line’. De laatst genoemde stond maar liefst 6 weken lang op nummer één in de Country to Five en vervolgens belandde het nummer in de Pop top 20.

Man in Black

Gedurende Johnny’s werd hij bekend als ‘The Man in Black‘. Gedurende de glamoureuze seventies kreeg Cash met zijn donkere pakken zijn eigen identiteit. In 1971 beschrijft Johnny zijn keuze voor de donkere pakken in het nummer ‘Man in Black‘.

Walk the Line

Na zijn overlijden is er een biografische film gemaakt over het leven van Johnny Cash. In deze film vertolkt Joaquin Phoenix Johnny Cash en vertolkt Reese Witherspoon zijn vrouw, June Carter Cash. In de film is te zien hoe Johnny de liefde van June probeert terug te winnen, evenals het respect van zijn vader die de dood van Johnny’s broer op hem verwijt. De film is maar liefst 43 keer genomineerd voor grote filmprijzen waarvan een gewonnen is door Witherspoon voor de vertolking van June Carter Cash.