24 november 2014

Tribute to the Cats Band

Hugo Kraakman

No Comments

…Voor deze vijf jongens begon het allemaal in het midden van de jaren 60 ray ban outlet toen zij na het winnen van een talentenjacht werden voorgesteld aan dj Jan van Veen. Dat deze gebeurtenis zoveel gevolgen met zich mee zou brengen, had niemand durven dromen. Ergens in 1965 verscheen hun eerste single ‘Jukebox’, een gebeurtenis die bij de ouderen in Volendam nog in het geheugen staat gegrift. Voor de deur van de plaatselijke platenshop werd de nba jerseys sales plaat uitgedeeld door Jan Buys, beter bekend als Jan Tuf. Hij had kort daarvoor de baan als manager van The Cats aangenomen; de groep had een nieuwe installatie nodig en hij leende hun het geld. Hoewel vader Buys het er niet helemaal mee eens was, ging de deal toch door.

The Cats Edison-winnaars
Vanaf die dag is Cheap Oakleys Sunglasses het heel snel gegaan. Jan Buys zag het helemaal zitten met The Cats en hij zocht werk in de Noord. Volgens Jan ging dat nog met een bromfiets. De volgende stap was een contract bij een grote platenmaatschappij, want The Cats hadden al gauw in de gaten dat bij het label Durlaphone geen toekomst lag. Klaas Leyen, producer bij het machtige Bovema, ontfermde zich in 1965 over de groep die het volgens hem wel eens zou kunnen gaan maken. In januari 1966 werd het contract getekend en The Cats-trein bij Bovema ging lopen. Eind 1969 hadden de jongens uit Volendam al drie nummer één hits, één nummer twee en één nummer drie notering op hun naam staan, deze prestatie is nooit meer cheap nfl jerseys geëvenaard. Ze werden dan ook onderscheiden met de Edison ‘populair’. De weg die The Cats volgde, was bezaaid met goud en prijzen, waarvan ‘De Gouden Hond’ één van de vele is. Deze onderscheiding kregen zij voor de verkoop van een miljoen exemplaren van ‘One Way Wind’.

Het doek valt
In 1974 eisten de vele tournees hun tol: The Cats gooiden de handdoek in de ring na een trip door de Verenigde Staten. Het studiowerk wordt aangehouden en zo bleven ze platen maken, iets waar The Cats altijd ijzersterk in waren. De waardering ging vooral uit naar het experimenteren en de pogingen van de groep steeds weer met iets nieuws te komen. Een lange serie prachtige nummers zorgt ervoor dat deze vijf Volendammer jongens, die ooit ergens in 1965 bij Durlaphone op de Oudezijds Voorburgwal belandden, tot de dag van vandaag hot zijn. De woorden die dj Jan van Veen voorlas uit een gedicht van Joost Nuisel tijdens het afscheidsfeest op 14 maart 1980, kwamen dan ook recht uit het makeover hart. Hij zei ‘Groepjes verwelken, bandjes vergaan, maar The Cats zijn The Cats, die zullen altijd blijven bestaan’. En wie kan dat anno 2003 nog ontkennen. De hoogtijdagen waren nog niet voorbij, in 1983 kwamen The Cats weer op stoom naar aanleiding van de single ‘La Diligence’ die in eerste instantie werd gemaakt als relatiegeschenk. Als deze single de 11 e Fake Oakleys plaats in Nederlandse Top 40 behaalt is het duidelijk: The Cats zijn terug. In eigen beheer worden nog drie zeer succesvolle albums uitgebracht. Het doek valt als in 1985 Piet Veerman definitief voor een solocarrière kiest. De legende leeft voort.

tribute_to_the_cats_band_web