Brucified

Brucified rockt door

Bruce Springsteen is een Amerikaanse zanger en songwriter die rockmuziek maakt. In totaal heeft hij 21 albums uitgebracht waarvan merendeel te samen met de band E Street Band.

Vroege jaren

Vanaf de jaren 60 begon Springsteen met spelen in kleine bandjes. Tijdens een optreden werd Bruce Springsteen opgemerkt door Elwood. Springsteen ging opzoek naar zijn eigen geluid en vormde zijn eigen band die in 1974 de naam E Street Band kreeg. Rond deze tijd ontstond ook de bijnaam voor Bruce “the Boss”. In 1973 brengt hij zijn eerste album uit, criticus vinden het een goed album echter blijft de verkoop van het album achter.

Doorbraak

De doorbraak kwam voor Springsteen in de vorm van de “Born To Run” album. Het album wist de nummer 3 positie te behalen in de Billboard top 200. Tijdens het derde album veranderd the Boss zijn muziekstijl en gingen de thema’s van zijn muziek over politieke bewustzijn. Tijdens zijn meest populaire periode was Springsteen volop aan het toeren met de E Street Band. Deze tours zijn nu tot legendarisch gedoopt wegens de intensiteit van Springsteen en de lengte van zijn shows.  Volgens vele muziekkenners heeft het concert in toenmalig Oost-Duitsland op 19 juli 1988 veel jongeren het gevoel van vrijheid gegeven.

In de jaren 90 kwam Springsteen in een dal te zitten qua zijn muzikale carrière. Volgens de fans waren de albums die toen werden uitgebracht niet zijn beste werk.

Terugkomst

De fans van Springsteen moesten 18 jaar wachten voordat er een album uitkwam waarop de hele band te horen was. Het album ‘The Rising’ geeft een reflectie weer van de 9 september aanvallen. De album bleek een extreem succes en bezorgde hem een Grammy Award voor Best Rock Song en Best Male Rock Vocal Performance. Als gevolg van het album ‘The Rising’ brengt The Boss met de complete band het album ‘Magic’ uit in 2007. De gevolgen van de aanvallen worden hierin beschreven.

Ook tijdens de corona periode blijft Bruce albums maken, online optredens geven en zich inzetten voor goede doelen. Zijn laatste album ‘Only the Strong Survive’ werd uitgebracht op 11 november 2022, om het album te promoten is er aangekondigd dat er in 2023 een internationale toer zal plaatsvinden.

Brucified

Brucified is de Nederlandse Bruce Springsteen tribute band. Bekend zijn ze van hun deelname aan het SBS 6 programma ‘Battle Of The Bands’ waar ze de derde plek wisten te bemachtigen. De Brucified band geeft met elk optreden een waar eerbetoon aan The Boss en de E Street Band. Dit is mogelijk omdat de band bestaat uit volwaardig en professionele muzikanten die één voor één een grote passie en respect hebben voor het muziek van Springsteen.

Brucified komt in 2023 naar Fletcher! Klik hier voor meer informatie over het optreden van de Brucified tribute band.