Clearwater Creedence Revival

Clearwater Creedence Revival de tribute band

Creedence Clearwater Revival is een Amerikaanse rockband die actief waren van 1967 tot 1972. De band was bekend voor hun swamp blues muziek. Dit is een mix van country, blues en rock n’ roll. Eind jaren 50 werd de band opgericht onder een andere naam namelijk the Blue Velvets. Echter was de platenmaatschappij niet gesteld op deze naam en werd de naam in 1967 gewijzigd naar de nu bekende naam CCR.

Doorbraak

De band behaalde met hun covers van “I put a Spell on You” en “Suzie Q” de hitparade in Amerika. Echter beleefde ze hun doorbraak met de single “Proud Mary”. Deze single stond op hun tweede album Bayou Country. Na deze doorbraak was de band niet meer te stoppen en behaalde ze hit na hit.

Spanning

Alhoewel de band hit na hit scoorde ontstond er spanning in de band. De bandleden waren het niet eens met de leider rol van John Fogerty in de band. Hierdoor besloot Tom Fogerty om na de release van hun zesde album de band te verlaten. Uiteindelijk valt de band in 1972 uit elkaar.

Clearwater Creedence Revival

De nummers van CCR waren zo populair, dat hun songs nog steeds met regelmaat op de radio worden gespeeld. In 1998 werd er een tribute band genaamd Clearwater Creedence Revival opgericht die de klassieke nummers speelt van de originele Creedence Clearwater Revival én hierbij het dichtst bij het origineel in de buurt komt.

Deze band bestaat uit een all-star line up, gevormd door topmuzikanten Peter Barton (The Animals), Geoff Hammon (Paul McCartneys Wings en Moody Blues), Graham Pollock (Hollies) en Alan Sagar (Slack Alice). Geniet van nummers zoals “Proud Mary”, “Suzi Q”, “Bad Moon Rising”, “Run Thru The Jungle” en “Have You Ever Seen The Rain” zoals je gewend bent van de originele Amerikaanse rockband.