Elton John The Rocket Guy

Elton John de Tiny Dancer

Elton John, geboren op 25 maart 1947 als Reginald Kenneth Dwight, is één van de meest flamboyante en succesvolle rock– en popartiest die de muziekindustrie rijk is. De zanger heeft meer dan 300 miljoen albums verkocht. 1 diamanten album en 21 platina en gouden albums.

Begin jaren

Vanaf een jonge leeftijd is Elton John al bezig met muziek. Op de jonge leeftijd van 3 jaar speelt hij de The Skater’s Waltz op de piano. Zijn talent wordt al snel herkend en op 11-jarige leeftijd ontving hij een studiebeurs voor de Royal Academy of Music. Elton had al snel door dat hij graag voor een publiek staat. Hij begon te werken als pianist in de bars van hotels en start zijn eerste band Bluesology. Elton John wilt meer en reageert in 1967 op een advertentie van Liberty Records in de krant. Door deze advertentie leert hij zijn compagnon Bernie Taupin kennen waarmee hij nog steeds een samenwerking heeft.

Doorbraak

Het Album ‘Elton John’ bleek zijn doorbraak te zijn door de wereldhit ‘Your Song’.  Zijn eerste optreden in Amerika in de Troubadour wordt als legendarisch gezien. Dit was de start voor zijn succes in Amerika. Hij viel ook op door zijn extravagante outfits die hij al vanaf het begin van zijn carrière draagt. Binnen 5 jaar tijd brengt John 11 albums uit en op elk album staan hits die nog steeds luidkeels worden meegezongen. Rond deze tijd besloot de zanger om het rustiger aan te doen. Hij stopte met optreden en bracht nog maar 1 album per jaar uit.

Musicals

Disney benaderde Elton in 1994 om muziek te schrijven voor de wereldbekende film ‘The Lion King’ en voor de musical in 1997. Dit werd zo’n groot succes dat Disney hem terug vroeg om de muziek te schrijven voor de productie Aida in 1999. John besluit in 2005 om terug te gaan naar de musicalindustrie en componeerde de muziek voor de West-end productie van ‘Billy Elliot the Musical’.

The Rocket Guy

De getalenteerde pianist Guy Harris maakt een debuut als Sir Elton John. Guy Harris is niet de minste pianist zo heeft hij piano spel geleerd bij St. George’s Chapel in Windsor Castle en de Royal Schools of Music. Uiteraard zal niet alleen het muziek van Elton John geweldig gebracht worden de flamboyante Elton outfits zijn niet te missen. Mensen dansen de hele avond op de beste muziek van Elton zoals ‘Goodbye Yellow Brick Road’, ‘Tiny Dancer’, ‘Don’t Let the Sun Go Down on Me’ en nog veel meer!

The Lockdown Sessions

Alhoewel vele artiesten van Eltons generatie inmiddels al meer naar de achtergrond verdwenen zijn is Elton John op de dag van vandaag nog altijd bekend. Vanwege zijn recente samenwerkingen met aritesten zoals Britney Spears, Dua Lipa en Ed Sheeran is Elton ook bij het jongere publiek bekend. Het album ‘The Lockdown Sessions’ al snel Johns 8ste nummer 1 album in UK met als grootste hit het nummer ‘Cold Heart’ wat een mix is van 4 oude hits van Elton John.