Fleetwood Mac tribute

Mirage de Fleetwood Mac tribute band

In 1967 werd de band Fleetwood Mac opgericht in Londen. De band maakt pop-, soft- en bluesrock muziek. Wegens hun gebruik van verschillende soorten muziekstijlen heeft de band twee succesvolle periodes gekend. Hun album Rumours, dat uitgebracht werd in 1977, is geroemd als een van de best verkochte albums wereldwijd.

 

Carrière

 

De band heeft vele verschillende opstellingen gekend, namelijk 10. De eerste opstelling bestond uit Peter Green, Mick Fleetwood, Jeremy Spencer en Bob Brunning. Al snel werd Brunning vervangen door John McVie. 1969 was het jaar dat het album “Then Play On” werd uitgebracht. Deze album zorgde voor een verandering van blues muziek naar rock muziek voor de band. In 1970 werd Christine gevraagd om de band te versterken als toetsenist. In de periode tussen 1969 en 1974 heeft de band vele verschillende opstellingen gekend. Stevie Nicks en Lindsey Buckingham voegde zich toe aan de band in 1974. Deze samenstelling van de band zorgde voor een nieuw impuls. Met het album Rumours behaalde de band namelijk immense commerciële succes. Op dit moment is de band nog steeds actief.

 

Tribute band Mirage

 

De Nederlandse band Mirage, bestaande uit 5 Nederlandse top muzikanten, covert de gouden hits van de poprock band Fleetwood Mac. Het klinkt net alsof Stevie Nicks, Mick Fleetwood, Peter Green, John McVie en Christine McVie daadwerkelijk op het podium staan op te treden. Mirage speelt het gehele song boek van Fleetwood Mac als geen ander.

Compleet met de zweverige outfits die de flower power sfeer van de jaren 70 terug brengen, steelt Mirage helemaal de show. Nummers zoals “Dreams”, “The Chain”, “Little Lies”, “Go Your Own Way” en “You Make Lovin Fun” bevinden zich in het repertoire van Mirage. De vocale kwaliteiten van Mirage, welke samen komen tot prachtige harmonieën, zijn niet te onderscheiden van de originele Fleetwood Mac.