Rondje Doe Maar

Rondje Doe Maar

Doe Maar is een van de meest succesvolle Nederlandse popgroepen. Hun succes ligt vooral aan dat ze ska, punk en reggae combineerde tot hun eigen Nederpop-geluid. De band maakte muziek van 1978 tot 1984. De band, met originele leden Henny Vrienten, Piet Dekker, Carel Copier en Jan Pijnenburg, waren enorm populair bij de jonge tienermeisjes.

Doorbraak

De echte doorbraak van de band kwam in 1982 met de single “Doris Day” en het bijbehorende album “Doris Day en andere stukken”. Naast hun doorbraaknummer maakte ze nog meer succesvolle nummers zoals “De bom”, “Sinds 1 dag of 2” en “Pa”. Doe Maar zal uiteindelijk 4 studioalbums, 8 verzamelalbums en 3 live albums uitbrengen.

Muziek na 1984

Op 20 februari 1984 werd besloten dat de band ging stoppen. Om afscheid te nemen van hun fans werd er op 14 april 1984 in de Maaspoort twee uitverkochte afscheidsconcerten gegeven. Echter, in 2000 komt echt het laatste album uit genaamd “Klaar” waarmee ze de meest succesvolle band van de 2000 werden. In 2008 heeft de band met behulp van Nederlandse Rappers twee ep’s uitgebracht. Op de lp versies werden de liedjes van de band gecoverd door andere artiesten. Ook werd er nieuw muziek uitgebracht. Met Gers Pardoel werd “Liever dan lief” uitgebracht. Om hun 40-jarige jubileum te vieren gingen ze op een clubtournee “Er verandert NIX” eind 2018. Dit zal uiteindelijk ook de laatste optredens zijn voor de band.

Rondje Doe Maar

Rondje Doe Maar is de enige tribute band die exclusief de liedjes van Doe Maar covert. De leden van deze tribute band zijn niet de minste muzikanten. Zo hebben ze gespeeld in De Vrienden van Amstel LIVE!, Band, Guido’s Orchestra met Simply Red en nog veel meer artiesten. Geen wonder dat ze toch nog met hun eigen stijl de liedjes van het origineel zo authentiek mogelijk kunnen overbrengen op het publiek.