Simon and Garfunkel

Simon and Garfunkel

Paul Simon en Art Garfunkel

Simon and Garfunkel is een iconische naam in de wereld van de folkrock. Het legendarische duo heeft de muziekgeschiedenis gevormd met hun tijdloze melodieën en poëtische teksten. De unieke harmonieën van Paul Simon en Art Garfunkel hebben miljoenen mensen over de hele wereld geraakt en geïnspireerd sinds de jaren zestig.

Hun muzikale reis begon in de vroege jaren 60 toen ze elkaar hebben ontmoet op de middelbare school in Queens, New York. Vanaf dat moment begonnen ze samen te zingen en te musiceren. Al snel ontstond er een magische chemie tussen hen die de basis legde voor een van de meest geprezen samenwerkingen in de muziekgeschiedenis

Bridge over troubled water

Simon en Garfunkel brachten tijdens hun carrière verschillende iconische albums uit, waaronder “Bridge Over Troubled Water” en “Bookends”. Elk werden ze gekenmerkt door hun meeslepende teksten en meeslepende melodieën. Nummers als “The Sound of Silence”, “Mrs. Robinson” en “Bridge Over Troubled Water” zijn uitgegroeid tot tijdloze klassiekers die nog steeds worden gekoesterd door muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Beste zangers

In 2019 zijn Simon en Garfunkel geëerd in het Nederlandse televisieprogramma “Beste Zangers“. In dit programma voeren verschillende Nederlandse artiesten hun eigen interpretaties van hun nummers uit. Deze bijzondere aflevering brengt hun muziek opnieuw onder de aandacht van een breed publiek. Het toont de blijvende invloed die Simon en Garfunkel heeft op de muziekwereld.

Syb van der Ploeg en Maarten Peters

Syb van der Ploeg en Maarten Peters waren enkele van de Nederlandse artiesten die hun bewondering voor Simon en Garfunkel toonden door hun nummers te vertolken tijdens “Beste Zangers”. Deze eerbetuiging illustreert de universele aantrekkingskracht en het tijdloze karakter van de muziek van Simon and Garfunkel, Deze muziek blijft voortleven in de harten van mensen over de hele wereld.