The Beatles Revival

The Beatles Revival

The Beatles waren actief tussen 1960 en 1970. Op de dag van vandaag heeft de band nog een grote fanbase die trouw naar hun muziek luisteren. De band wordt met hun rock- en popmuziek repertoire gezien als de meest invloedrijkste band van de popgeschiedenis.

Oorsprong

Oorspronkelijk komt de band uit Liverpool een stad in Engeland. In Liverpool is er een standbeeld van de mannen te vinden. Er wordt geschat dat de band wereldwijd 600 miljoen platen heeft verkocht. Dat maakt ze op dit moment de bestverkopende band in de geschiedenis. The Beatles waren niet alleen bezig met muziek, ze hebben ook meerdere films uitgebracht als de zwart-wit komedie “A Hard Day’s Night”. Wat ook kenmerkelijk met de band verbonden stond was Beatlemania. Beatlemania is het woord dat staat voor de grote menigte fans die de band volgde waar ze ook heen gingen. In 1963 werd voor het eerst door de Britse pers het fenomeen Beatlemania genoemd.

The Beatles Revival

Tijdens de optredens van de coverband The Beatles Revival komt het muziek van The Beatles weer helemaal tot leven. Het lijkt net of John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr in hun gouden tijd weer op het podium staan. De coverband komt uit Praag en wordt gezien als de beste Beatles coverband in de wereld. Met covers van favoriete klassieke nummers zoals “All You Need Is Love”, “Hey Jude”, “Get Back” en “Let It Be” stelen zij helemaal de show.

The Beatles Revival staat niet voor niets bekend als de beste. Ze hebben deze titel behaald door gebruik te maken van apparatuur, kostuums en kapsels die precies zo zijn als het origineel. De band is qua looks dan ook niet te onderscheiden van het originele. De net zoals Paul McCartney’s linkshandig gespeelde basgitaar maakt dit helemaal af. Verder is het geluid van de instrumenten en zang zo gelijk aan het origineel, dat het geluid lastig te onderscheiden is van het originele.