Alle Events
Meerdere data & locaties

Laura Fygi met Derk de Kloet

Laura Fygi en Derk de Kloet bij u in de buurt

Laura Fygi en Derk de Kloet, beiden geworteld in de wereld van entertainment, hebben elk op hun eigen wijze een bijzondere reis in de muziek gemaakt.

Fygi, een exotische verschijning met een herkenbare stem, groeide op in Uruguay als dochter van een Egyptische buikdanseres. Haar veelzijdige carrière bracht haar door heel Europa, Zuid-Amerika en Azië, waar ze ook de Chinese markt wist te veroveren. Van dance hits in de jaren tachtig met de meidengroep Centerfold tot samenwerkingen met grootheden als Toots Thielemans en Michel Legrand, Laura’s muzikale ontdekkingstocht kent geen grenzen. Ze won een Edison en ontving diverse gouden en platina platen. Ze bracht albums uit, waaronder het speciaal voor de Aziatische markt gemaakte “Flower” en het succesvolle “Jazz Love.”

In Nederland blijft Laura actief, optredend met diverse begeleidingsorkesten en het Trio Galantes, waarin ze haar passie voor latin muziek deelt met drie gepassioneerde Zuid-Amerikaanse muzikanten. In 2022 werd het hoogtepunt van haar veelzijdige carrière bezegeld met de release van het koffietafelboek “Laura Fygi, All of Me,” dat haar levensverhaal en muzikale reis belicht. Ditmaal gaat ze optreden met haar speciale gast Derk de Kloet!

Derk groeide op in de wereld van radio dankzij zijn vader Co de Kloet, die bij de VARA Radio werkte. Hij koesterde de live muziekuitvoeringen in Studio 1, vooral het Vara’s Dansorkest o.l.v. Charlie Nederpelt, wat zijn eerste kennismaking was met een Big Band.

Derk heeft lang gespeeld in zijn eigen Rhythm and Blues band en richtte zich later op het repertoire van The American Songbook: een combinatie van Latin-invloeden en de oude Rhythm and Blues. Als gast bij diverse Big Bands vertolkt hij bekend en minder bekend repertoire uit het swingtijdperk. Een opmerkelijke wending in Derk’s carrière is de samenwerking met Laura Fygi. Hij beschouwt het als een ongelofelijk cadeau om met haar te werken, prijst haar stijl en stem, en zet alles op alles om bij te blijven.

Meer over Laura? Bekijk HIER haar website!
Kijk HIER voor al onze andere evenementen!

    NIEUW za 7 december 2024

    Laura Fygi en Derk de Kloet

    Fletcher Wellness-Hotel Brabant-Mill, Mill (Noord-Brabant) Bestel tickets