Exile – Rolling Stones Tribute

It's Only Rock 'n Roll met Exile

De meest befaamde rockband The Rolling Stones werd opgericht in Londen in 1962 en was de pionier in hardrock muziek. De band bestaat uit de leden Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood.

Begin jaren

Het succes van de band begon in de Engelse clubs waar ze Chicago Blues en covers van Chuck Berry en B Diddley opvoerden. In de begin jaren van de Rolling Stones waren The Beatles al een bekende naam.  Om succesvol te worden besloot de band precies het tegenovergestelde imago te vertonen. Dit behaalde ze door hun lange haren, niet op elkaar afgestemde kleding en ruigere muziekklanken. “Come On” was de eerste singel die de band heeft uitgebracht.

Succes jaren

De bands tweede UK LP genaamd The Rolling Stones No. 2 werd hun eerste nummer 1 album. Hun eerste internationale nummer 1 hit is de nog steeds mega bekende nummer “(I Can’t Get No) Satisfaction”. Hun energieke live concerten bleken ook extreem succesvol te zijn bij de jongeren. De titel “The Greatest Rock and Roll Band in the World” werd in 1969 voor het eerst in de wereld geroepen door Sam Cutler die de band introduceerde op het podium. De band nam in 1971 afscheid van hun samenwerking met de platenmaatschappijen Klein en Decca en begonnen hun eigen platenmaatschappij genaamd “Rolling Stones Records”. Bij de cover van hun nummer “Sticky Fingers” wordt voor het eerste de wereldbekende tong logo gebruikt. Verder zijn ze bekend van nummers als: ‘Paint it Black’, ‘Angie’, ‘We love you/Dandelion’ en ‘Brown Sugar’.

In totaal heeft de band 30 studio albums, 12 compilatie albums en in totaal 340 liederen uitgebracht.

Exile

Exile is dé Nederlandse tribute band van The Rolling Stones. De band focust zich vooral op de muziek van laat jaren 60 en vroeg jaren 70 aangezien dit de rock-‘n-roll periode was van The Rolling Stones. Uiteraard moet je wel een goeie muziekachtergrond hebben wil je een Rolling Stones tribute band worden. Deze muzikanten zijn dan ook zeker niet de minste en hebben samen gespeeld met Herman Brood, Gruppo Sportivo, Normaal en vele anderen.