Rockmuziek

Rockmuziek

Rock muziek leeft nog steeds en blijft een van de meest beluisterde genres wereldwijd. Ondanks dat het hoogtepunt voor de rockmuziek alweer even geleden is, wordt er nog steeds volop naar geluisterd. Nog steeds wordt er genoten van de liedjes van legendes zoals Freddie Mercury, Bruce Springsteen, Elton John, David Bowie, The Beatles, Elvis en meer.

Rock instrumenten

Bij rock muziek wordt er gebruik gemaakt van een brede scala instrumenten. Bijvoorbeeld een elektrische of akoestische gitaar, een drumstel, een piano, elektrisch keyboard en een basgitaar. Zeker deze laatste is niet te missen bij rock, want de bas zorgt vaak voor een groot deel van het ritme van de muziek.

Rock genres

Doormiddel van de verschillen in het gebruik van instrumenten en accessoires ontstaat er binnen het rock genre een grote variatie aan verschillende sub-genres. Zo heb je classic rock, rock en roll, poprock, hardrock, blues rock, alternative rock, punk rock, metal, grunge en nog veel en veel meer. De lijst lijkt wel oneindig. Doordat het genre zo breed is, valt er bij iedereen wel iets in de smaak.

Rockmuziek werd voor het eerst populair in de jaren 50 in Amerika. De eerste sub-genres waren rock-‘n-roll en rockability. In de jaren 60 was rock-‘n-roll de meest beluisterde muziekgenre in de Verenigde Staten. In deze periode ontstonden er vele nieuwe sub genres.

The Beatles

Één van deze nieuwe sub genres was Psychedelische rock. De meest bekende band die gebruik maakte van deze sub genre is The Beatles. Zij werden in 2004 door Rolling Stones als beste artiesten aller tijden uitgeroepen. Ook Jimi Hendrix en Pink Floyd zijn befaamd voor hun Psychedelische rockmuziek.
Fleetwood Mac werd bekend door verschillende soorten rock sub genres samen te voegen in hun repertoire. Andere artiesten gingen juist weer terug naar de beginnende rockmuziek. Creedence Clearwater Revival was één van deze bands.