GEWOON ANDRÉ

Een beetje verliefd op een avond met GEWOON ANDRÉ

André Hazes was DE Nederlandse volkszanger die beroemd is geworden om zijn levensliederen. Hazes werd op 30 juni 1951 geboren. De kleine André groeit op in een moeilijke thuissituatie, waar er niet genoeg geld is en de vader vaker dronken dan nuchter was. Om aan zijn thuissituatie te ontsnappen is hij vaak te vinden op de Albert Cuypmarkt.

Begin jaren

Dit is dan ook de plek waar Hazes werd opgemerkt door Johnny Kraaijkamp. Hazes stond te zingen op een groentekistje om geld te verdienen voor een keukenschort voor zijn moeder. Hij mocht samen met Johnny optreden in het televisieprogramma ´AVRO’S Weekendshow´. Echter, dit bleek niet zijn doorbraak te zijn. In zijn jonge jaren werd Hazes compleet verliefd op blues muziek aangezien dit volgens de zanger een weerspiegeling was van het echte leven.

Doorbraak

In 1976 had hij zijn eerste hit met ´Eenzame Kerst´. Het lied gaat over de ervaringen die hij heeft opgedaan als barman in de Amsterdamse kroegen. Er werden in de eerste 3 weken 70.000 exemplaren van het singletje verkocht. Toch kwam zijn officiële doorbraak pas 4 jaar later met het nummer ´Een beetje verliefd´ en mocht André in 1981 een Zilveren Harp in ontvangst nemen voor dit nummer. Hetzelfde jaar bracht de zanger het album ´Gewoon André´ uit waar de hit-nummers ´Zeg maar niets meer´ en ´Zij gelooft in mij´op staan. Het album werd een half miljoen keer verkocht en werd vijf keer platina.

Succes jaren

Nadat de zanger zijn derde album ´Met Liefde´in 1982 had uitgebracht mocht hij als eerste Nederlandstalige artiest optreden in Ahoy. Maar liefst 6000 fans feestten met de zanger mee. Na een kleine dip in zijn carrière slaat het nummer ´Wij houden van Oranje´, speciaal geschreven voor het EK voetbal, in als een bom. Hazes mocht in 1990 een Edison voor beste levenslied in ontvangst nemen voor het nummer ´Kleine Jongen´. Een jaar daarna trouwde hij met de liefde van zijn leven Rachel Hazes. Zijn jubileum werd groots gevierd in 2003 in de Amsterdam Arena, zijn grootste optreden van zijn carrière.

Overlijden

Echter, de slechte levensstijl van de zanger haalde hem in. Op vakantie in Spanje werd hij onwel. Hij werd opgenomen in een ziekenhuis in Nederland met een heftige longontsteking en hoge koorts. André is uiteindelijk maar 53 jaar oud geworden. Bij zo’n grootse artiest behoort ook een groot afscheid. De herdenkingsplechtigheid vond plaats in zijn geliefde Amsterdam Arena.

André Hazes Junior

Niet alleen heeft Andre Hazes Sr een stem van goud, zijn zoon André Hazes Jr heeft ook al vele hits op zijn naam staan. Zijn muzikale carrière begon in 2007 toen hij samen met zijn overleden vader het nummer ´Bedankt mijn vriend´ zong in het televisieprogramma ´In duet met Hazes´. Samen met zijn zus Roxeanne Hazes bracht hij in 2010 en 2012 twee albums uit. Het vierde album getiteld ´Leef´ kwam uit in 2016. Sinds 2017 staat de zanger elk jaar live in Ahoy Rotterdam.

Een avond met GEWOON ANDRÉ de ultieme Hazes show

Dit klein orkest zorgt met hun grootse geluid voor een echte bruine kroegsfeer, perfect voor een Hollandse avond. Op een avond spelen ze de beste Hazes meezingers van zowel Senior als Junior. In de revue van de tribute band staan nummer zoals ´De Vlieger´, ´Kleine Jongen´, ´Leef´, en ´Ik haal alles uit het leven´. Baad jezelf in de traditionele Nederlandse kroegsfeer tijdens een optreden van GEWOON ANDRÉ.