Laura Fygi

Laura Fygi Nederlandse Jazz diva

Laura Fygi is een Nederlandse Jazz zangeres en oud-lid van de destijds bekende Nederlandse meidengroep Centerfold. De single Dictator kwam uit in 1986. Met deze single behaalde Centerfold hun eerste hit en zorgde voor hun doorbraak. Deze doorbraak was niet alleen op eigen bodem maar ook in andere landen in Europa. Hierna volgde er nog meer hits voor de meidengroep. In 1989 hield de groep in de oorspronkelijke opstelling op met bestaan wegens tegenvallend verkoop.

 

Introducing

 

Door de jaren heen heeft Fygi met verschillende grote artiesten en muzikanten samengewerkt en heeft ze internationaal vele successen geboekt. Met haar debuut album genaamd ”Introducing” heeft ze zelfs een Edison award in de wacht gesleept. Met deze album behaalde ze ook sterrenstatus in Japan. Deze sterrenstatus behaalde ze  nadat haar nummers werden gebruikt in zeepreclames.

 

Bewitched

 

Met haar tweede album “Bewitched” wist Laura als enige Nederlandse zangeres de Amerikaanse Billboard Jazz Charts te halen. In 1998 heeft Fygi opgetreden in Carré waarbij ze werd begeleid door het volledige Metropole orkest. Haar derde album “Tell me all about it” werd haar succesvolste album in Nederland. De album stond 25 weken geregistreerd in de Nederlandse hitlijsten.

 

The best is yet to come

 

Het recentste album van Laura Fygi “The best is yet to come”. Deze werd uitgebracht in 2011 ter gelegenheid van haar 20 jarige jubileum als soloartieste. Het album bevat onder ander covers van legendarische jazzmuzikanten als Frank Sinatra en Tony Bennet. Met dit album heeft ze meerdere grote concerten gegeven in Azië.

 

Laura Fygi met Trio Galantes

 

Tegenwoordig treedt Laura Fygi op met Trio Galantes, waarmee ze nog niet zo heel lang geleden kennis heeft gemaakt. Trio Galantes bestaat uit de Zuid-Amerikaanse musici Alvaro Pinto Lyon uit Chili, Humberto Albores Martinez uit Mexico en Augusto Valença uit Brazilië. Samen maken ze heerlijke muziek met romantische Latin klanken. Maar ook de bekendere Jazz muziek wordt ten gehore gebracht.