THE BEST Abba tribute

Swingen met THE BEST Abba tribute

De popgroep ABBA is een van ’s werelds meest succesvolste band met meer dan 200 miljoen verkochte albums. De naam van de band is een acroniem voor de namen van de bandleden Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni‑Frid Lyngstad. De groep was actief tussen 1972 en 1982. In deze periode hebben ze meerdere internationale top hits uitgebracht.

Doorbraak

In 1974 won ABBA met hun nummer “Waterloo” het Eurovisiesongfestival. Dit was hun internationale doorbraak. Na dit nummer was de groep niet meer van de hitlijsten weg te denken. Een andere rede voor het succes van ABBA waren hun kleurrijke en vernieuwende videoclips die wereldwijd werden uitgezonden. Het nummer “MAMMA MIA” dat uitkwam in 1975 is uitgegroeid tot een van hun beste hits.

MAMMA MIA!

Het is dan ook geen wonder dat er in 1999 een musical werd uitgebracht met de titel “MAMMA MIA!”. In de musical zijn de nummers van ABBA verwerkt. De musical werd een wereldwijd succes. Het was zelfs zo’n groot succes dat er in 2008 de gelijknamige film in première ging.

Scheiding


In 1982 besloot de band uit elkaar te gaan. De reden voor de scheiding was dat ze muzikaal uit elkaar gegroeid waren. Maar in november 2021 was er een onverwachte comeback. Door de band werd er in november van 2021 het album Voyage uitgebracht.

THE BEST Abba tribute

De beste liedjes van ABBA, nu weer live als covers te horen als de tribute band “THE BEST abba tribute” op de podia verschijnen. De tribute band reist Europa rond en laat iedereen meezingen met deze iconische toppers uit een gouden tijd. Luister naar en zing uit volle borst mee op nummers zoals “Mamma Mia”, “Waterloo”, “Dancing Queen” en “Gimme! Gimme! Gimme!” Compleet met blitse kostuums rechtstreeks uit de 70s en 80s en het al te bekende polyfonische geluid wat iconisch was voor de originele ABBA stelen zij helemaal de show.