THE BEST Abba tribute

Swingen met THE BEST Abba tribute

De popgroep ABBA is een van ’s werelds meest succesvolste bands met meer dan 200 miljoen verkochte albums. De naam van de band uit Zweden is een acroniem voor de namen van de bandleden Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni‑Frid Lyngstad. De groep was actief tussen 1972 en 1982. In deze periode hebben ze meerdere internationale top hits uitgebracht. In 2021 heeft de groep nog een nieuw album uitgebracht en hiervoor is een virtuele concertreeks gestart.

Doorbraak

In 1974 won ABBA met hun nummer ´Waterloo´ het Eurovisiesongfestival. Dit was hun internationale doorbraak. Na dit nummer was de groep niet meer van de hitlijsten weg te denken. Nog een reden voor het succes van ABBA zijn hun kleurrijke en vernieuwende videoclips die wereldwijd zijn uitgezonden. Het nummer ´MAMMA MIA´ dat uitkwam in 1975 is uitgegroeid tot een van hun beste hits.

MAMMA MIA!

Het is dan ook geen wonder dat er in 1999 een musical werd uitgebracht met de titel ´MAMMA MIA´. In de musical zijn de nummers van ABBA verwerkt. De musical werd een wereldwijd succes. Het was zelfs zo’n groot succes dat er in 2008 de gelijknamige film in première ging. Ook deze film was een groot succes en in 2018 kwam hierop een vervolg waarin ook andere hits van de band verwerkt zijn.

Scheiding

In 1982 besloot de band uit elkaar te gaan. De reden voor de scheiding was dat ze muzikaal uit elkaar gegroeid waren. Maar in november 2021 was er een onverwachte comeback. Door de band werd er in november van 2021 het album ´Voyage´ uitgebracht.

THE BEST Abba tribute

De beste liedjes van ABBA, zijn nu weer live als covers te horen wanneer de tribute band  THE BEST abba tribute  op de podia verschijnen. De tribute band reist Europa rond en laat iedereen meezingen met deze iconische toppers uit een gouden tijd. Luister naar en zing mee met nummers zoals ´Mamma Mia´, ´Waterloo´, ´Dancing Queen´ en ´Gimme! Gimme! Gimme!´. Compleet met blitse kostuums rechtstreeks uit de 70´s en 80´s en met het bekende polyfonische geluid wat iconisch was voor de originele ABBA stelen zij helemaal de show.

The Queens of ABBA

The Queens of ABBA is een bruisende hommage aan de legendarische Zweedse popgroep. Met verbluffende vocale harmonieën en een energieke podiumaanwezigheid brengen ze de tijdloze hits  opnieuw tot leven. Deze getalenteerde groep artiesten weet niet alleen het geluid van ABBA nauwkeurig te reproduceren, maar ook de onmiskenbare glamoureuze sfeer van hun optredens. Van “Dancing Queen” tot “Waterloo,” The Queens of ABBA Tribute Band biedt een meeslepende ervaring vol nostalgie en vreugde, waar fans, zowel jong als oud, kunnen genieten van de tijdloze muziek van deze iconische popgroep.