Dansmuziek en feestavonden

Dansen bij Fletcher Events

Wie houdt er niet van een dansje doen? Om lekker te kunnen dansen heb je natuurlijk dansmuziek nodig. Dansmuziek is wereldwijd een groots succes. Met muziekevenementen en feestavonden in bijvoorbeeld drukke discotheek, maar ook in cafés, en bruine kroegen wordt er gedanst op de beste dance classics tijdens het uitgaan.

 

Ontstaan

 

Er zijn over de jaren diverse genres dansmuziek ontstaan, dus voor iedereen is er inmiddels wel een stijl die hen aanspreekt en elke genre heeft zijn eigen kenmerkende dans moves. Sinds de jaren 70 is electronic dance music erg populair, met vele sub genres die over een periode van tientallen jaren sterk is geëvolueerd. In de late jaren 80 en begin jaren 90 werd dansmuziek volop geluisterd aan de hand van de walkman waardoor mensen vrij bewegend hun eigen muziek konden beluisteren.
De eerste dansstijlen ontstonden in Amerika in de jaren 80. Dansmuziek ontstond toen de DJ’s in de club begonnen te experimenteren met hun apparatuur en geluid. House en techno worden gezien als de eerste sub genres.

 

Eurodance

 

In Nederland zijn vooral de stijlen eurodance, house en trance erg populair. Tussen 1993 en 1996 was eurodance extreem populair en stonden de hitlijsten er vol mee. 2 Unlimited zorgde met hun nummer “No Limit” voor de doorbraak. Andere beroemde eurodance artiesten zijn Captain Jack, Vengaboys en Cascada. De muziekstijl wordt gekenmerkt door simpele teksten en refreinen die erg aanstekelijk zijn. De synthesizersounds wordt vaak afgewisseld door rap. De muziek wordt vaak geassocieerd met vakantie en werd daardoor ook erg populair bij vakantiebestemmingen als Ibiza.

Bezoek evenementen en feestavonden waar bekende Nederlandse artiesten, zoals Tino Martin, concerten en optredens geven. Of bezoek feesten als Qmusic de foute party, waar je geniet van de leukste en foutste muziek, maar ook zeker de leukste meezingers waarop je helemaal los kan gaan.