Dansmuziek en feestavonden

Dansen bij Fletcher Events op dansmuziek!

Wie houdt er niet van een dansje doen? Om lekker te kunnen dansen heb je natuurlijk dansmuziek nodig. Dansmuziek is wereldwijd een groot succes. Over de hele wereld dansen mensen tijdens het uitgaan op de beste disco muziek in de discotheken.

Muziek genres

Over de vele jaren zijn er vele subgenres ontstaan rondom de dansmuziek. Er is voor iedereen dus wel een stijl die hen aanspreekt. Elke sub genre heeft ook zijn eigen kenmerkende dans moves. De grootste subgenres zijn Disco, Electronic en Eurodance. In de laten jaren 80 en begin jaren 90 luisteren mensen volop naar dansmuziek door hun walkman en discman.

De eerste dansstijlen ontstonden in America in de jaren 80. De dansmuziek ontstond toen de DJ’s in de club begonnen te experimenteren met hun apparatuur en geluid.

Disco

Disco muziek ontstond in de jaren 70 in de Amerikaanse urban nightlife ontstond. Dit soort muziek ontstond als een tegenschreeuw tegen de rockmuziek. De discomuziek kreeg ook een eigen plaats waar het gevierd kon worden namelijk het discotheek. De meest bekende disco artiesten zijn ABBA, Bee Gees en Earth Wind & Fire. In de discotheken kwamen vele beroemdheden gekleed in dure en extravagante outfits om te dansen op de Dance classics. Tijdens de Qmusic the Foute Party komen alle discomuziek langs op elk Foute Party.

Eurodance

In Nederland zijn vooral de stijlen eurodance, house en trance erg populair. Tussen 1993 en 1996 was eurodance extreem populair en stonden de hitlijsten er vol mee. 2 Unlimited zorgde met hun nummer No Limit voor de doorbraak. Andere beroemde eurodance artiesten zijn Captain Jack, Vengaboys en Cascada. De muziekstijl wordt gekenmerkt door simpele teksten en refreinen die erg aanstekelijk zijn. De synthesizersounds wordt vaak afgewisseld door rap. De muziek wordt vaak geassocieerd met vakantie en werd daardoor ook erg populair bij vakantiebestemmingen als Ibiza.

Bezoek evenementen en feestavonden waar bekende Nederlandse artiesten, zoals Tino Martin, concerten en optredens geven. Of bezoek feesten als Qmusic de foute party, waar je geniet van de leukste en foutste muziek, maar ook zeker de leukste meezingers waarop je helemaal los kan gaan.