The Bootleg BeeGees

You Should Be Dancing met The Bootleg BeeGees

De BeeGees was een muziekgroep die bestond uit de drie Gibb broers Barry, Robin en Maurice. Ze zijn vooral bekend om hun dansmuziek uit de jaren 70 en 80. In 1958 werd de band opgericht in Australië. De band speelde in hun beginjaren vooral pop– en rockmuziek. In deze periode bracht de band het nummer “Spicks and Specks” uit. Dit nummer werd door Go-Set, toen der tijd meest befaamde Australische muziekblad, benoemd tot beste single van het jaar. Het nummer was niet alleen een succes in Australië, maar ook hier werd het een hit. Wegens hun grote succes en grote fanbase in de begin jaren van hun carrière werden ze vaak vergeleken met The Beatles.

 

Saturday Night Fever

In 1975 vond de band de sound waar ze nu zo bekend om zijn. Dat jaar brachten ze het nummer “Jive Talking” uit en het jaar daarna werd “You Should Be Dancing” uitgebracht. De band is het meest bekend voor de soundtrack van “Saturday Night Fever” die uitkwam in 1977. Op deze album stonden de wereldbekende nummers als “How Deep Is Your Love”, “Stayin Alive” en “Night Fever”. Voor het album heeft de band 5 Grammy Awards ontvangen waarvan één daarvan was voor “Album of the Year”.

 

Laatste jaren

Het trio hield op met bestaan na het onverwachte overlijden van Maurice Gibb op 12 januari 2003. Maurice was 53 jaar geworden. Hij overleed aan een hartaanval. Hetzelfde jaar mocht de band de “Grammy Legend Award” in ontvangst nemen. De Award werd in ontvangst genomen door Barry, Robin en de zoon van Maurice. Op 20 november 2011 overleed Robin aan leverkanker op 61 jarige leeftijd. Ter ere van zijn broers speelde Barry zijn eerste solo tour “in honour of his brothers and a lifetime of music” in 2013.

 

The Bootleg BeeGees

The Bootleg BeeGees werd opgericht in 1988. Deze tribute band heeft al vele theaters, festivals en clubs wereldwijd rond getoerd. Ze spelen de beste meezingers van de BeeGees en brengen het publiek weer helemaal terug naar de discotijd. Wordt terug gebracht naar de tijd waarop mensen rolschaatsend, doormiddel van hun walkman, dansen op de hits van de BeeGees.